Dragondoftande kycklinggryta 

En enkel lättlagad vardagsrätt. Dragonen gör grytan riktigt smakrik och god! Variera gärna med de grönsaker du tycker om eller har hemma. 

Ingredienser:

  • 600 g kycklingfilé
  • Olja eller smör till stekning
  • 1/2 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt, peppar
  • 1 tärning kycklingbuljong 
  • 2 msk torkad dragon
  • 2 medelstora potatisar
  • Ca 150 g broccolibuketter (fryst eller färsk)
  • Ca 5-6 dl vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde eller créme fraîche
  • Ca 2 msk maizena + lite vatten

Gör såhär:

1. Strimla eller dela kycklingen i mindre bitar.

2. Bryn kycklingen i en stekpanna tills all vätska kokat bort och den fått fin stekyta.

3. Förbered under tiden grönsakerna: Hacka lök och vitlök, skala och dela potatisen i små tärningar, tina ev broccolin och dela i mindre bitar.

4. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med på medelvärme tills den mjuknat. (Tillsätt ev mer olja)

5. Krydda med salt, peppar och dragon.

6. Tillsätt potatisen, vattnet och kycklingbuljong.

7. Låt småputtra (ev under lock) i ca 15 minuter eller tills potatisen mjuknat. Se till så det inte kokar torrt och tillsätt ev mer vatten om det behövs.

8. Tillsätt broccolibuketter och grädde/créme fraîche. Låt koka ihop i ca 5 minuter. 

9. Blanda ut maizena i lite vatten. Häll i den kokande grytan under omrörning, lite i taget. Justera av konsistensen med mer vatten/redning.

10. Servera tex med ris eller pasta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *