Enkel köttfärslimpa med gräddsås!

Den här matiga köttfärslimpan är något av det enklaste och godaste man kan göra av köttfärs! Tips är att använda skyn som bildas i formen och gör en god sås till! Svensk husmanskost när den är som bäst.

Köttfärslimpa

Ingredienser:

  • 500 g nötkött
  • 2 dl créme fraîche
  • 1 påse Fransk löksoppa (pulversoppa- blåband) 
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ketchup

Gör såhär:

1. Blanda köttfärs, créme fraiche och löksoppapulver.

2. Forma till en rund avlång limpa.

3. Vispa ihop ägg med ketchup och pensla på köttfärslimpan.

4. Tillaga i ugnen, 175 grader i 45-60 minuter.

5. Servera med kokt potatis, kokta grönsaker, lingonsylt och gräddsås!

Gräddsås

Ingredienser :

  • 2 msk smör + 1 msk vetemjöl 
  • 2 dl grädde
  • 2,5 dl sky från köttfärslimpan (alt vatten+1/2köttbuljongtärning) 
  • 1-2 tsk soja
  • Salt och peppar

Gör såhär:

  1. Smält smöret i en kastrull
  2. Vispa ner vetemjölet
  3. Tillsätt grädde, sky och soja under omrörning. Rör till såsen tjocknat lagom. (Tillsätt ev mer vatten om konsistensen blir för tjock)
  4. Smaka av med salt och peppar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *