Simit – turkiskt bröd


Recept simeet, 16 st 

Ingredienser:

  •  2 tsk torrjäst
  •  1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  •  6 vatten (ljummet)
  • 14 dl vetemjöl
  • ca 1/2 dl sirap blandat med ett par msk vatten 
  • sesamfrön
  1. blanda ur jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt socker och låt stå ca 5 min.
  2. blanda i nästan allt mjölet och arbeta till en smidig deg (5-10 minuter)
  3. låt jäsa ca 1,5 h.
  4. dela degen i 32 delar. Rulla till långa snören. Lägg ihop två och två. Snurra och fäst ihop. 
  5. låt jäsa ca 1 h.
  6. pensla med sirap/vatten och strö över sesamfrön.
  7. grädda i 275 grader i ca 10 minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *