Karamellcheesecake 


Recept Karamellcheesecake
Ingredienser:

  • 250 g digestivekex
  • 100 g smör
  • Ev 1 msk kakao (om du vill ha chokladsmak på botten)
  • 1 burk karamelliserad mjölk
  • 400 g färskost, typ Philadelphia 
  • 3 ägg

Dekoration:

  • Karamelliserad mjölk
  • Lite mjölk
  • Ev kolasås, chokladsås, choklad, valfria nötter 

Gör såhär:

1. Krossa kexen fint. (Jag använde matberedare men i tex en plastpåse går också bra)

2. Smält smöret och tillsätt till kexsmulorna, ev tillsammans med kakaon. 

3. Blanda ordentligt och tryck ut i botten av en springform med löstagbar kant. Grädda 200 grader i ca 5 minuter.

4. Gör under tiden fyllningen. Blanda nästan hela burken karamelliserad mjölk (spara några skedar till dekoration) med färskost och ägg.

5. Häll i formen. Grädda ytterligare i ca 25 minuter. 

6. Låt cheesecaken svalna. Blanda upp den kvarvarande karamelliserade mjölken med lite vanlig mjölk (för att få bättre konsistens). Ringla över cheesecaken. Går även bra att dekorera med mer kolasås, chokladsås, choklad eller nötter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *