Sega daimkakor 


 Sega daimkakor, ca 25 st

Ingredienser:

  • 150 g margarin eller smör
  • 3,5 dl strösocker
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g daim

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält margarinet.

3. Rör i socker, vaniljsocker, sirap, ägg och äggula.

4. Hacka daimen.

5. Blanda vetemjöl med bakpulver och salt. Rör ner i den andra smeten tillsammans med daimen. Blanda tills allt är väl blandat.

6. Ta ut bitar av degen med matsked och rulla till bollar. Platta till lätt. Placera 12 st på varje bakpappersklädd plåt.

7. Grädda i 175 grader i ca 8-10 minuter. (Håll koll när de fått lagom färg)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *