Fekkas – marockansk biscotti

Här kommer ett recept på marockanska biscotti Fekkas eller qrishlat som de också kallas. Receptet har jag lärt mig från en marockansk vän när jag bodde i Marocko. Jättegoda kakor till te. Väldigt enkla att göra! Smaksättningen kan varieras efter smak! Tex anisette och sesamfrön, mandel eller russin. Eller en kombination av dessa. 


Ingredienser:

  • 6 ägg
  • 2,75 dl strösocker
  • 2 dl olja
  • 4 tsk bakpulver 
  • 13 dl vetemjöl
  • 0,5 dl anisette (små anis)
  • 0,75 dl sesamfrö
  • Ev mandel eller russin

Gör såhär:

1. Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Låt vila ca 15 minuter.

2. Dela degen i 6 delar, rulla ut till längder. Lägg tre längder på en bakpappersklädd plåt.

3. Grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter eller tills de fått lite färg. (Se upp så de inte bränns under).

4. Låt svalna. Skär upp i tunna skivor (ca 0,5 cm) med vass kniv. Lägg upp kakorna på bakpappersklädd plåt med snittytan upp.

5. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter eller tills de fått lagom färg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *