Riktigt god och enkel chokladtårta!


Ingredienser:

Botten:

  • 5 dl vetemjöl
  • 5 dl strösocker
  • 
2 dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 
2.5 dl mjölk
  • 
1 dl olja
  • 2 ägg
  • 
2 dl kokande vatten

Fyllning 1 (smörkrämsfyllning):

  • 200 g smör eller margarin
  • 4 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 3 msk vaniljsocker 

Fyllning 2:

  • Vaniljkräm (gärna den man kokar)
  • 2 st bananer

Spackel:

  • 5 dl grädde
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl kakao

Gör såhär:

1. Blanda vetemjöl, socker, kakao, bakpulver, salt och vaniljpulver.

2. Tillsätt mjölk, olja och ägg. Vispa på högsta effekt tills allt gått ihop.

3. Tillsätt kokande vatten. försiktigt under lugn vispning, vispa smeten i ca 1-2 minuter.

4. Häll hälften av smeten i en bakform med bakplåtspapper i botten (22 cm i diameter).

5. Grädda mitt i ugnen ca 35-40 min i 175 grader. Grädda sedan den andra botten.

6. Låt bottnarna svalna ordentligt. Dela varje botten i två delar.

Fyllning:

7. Vispa smöret mjukt och fluffigt.

8. Tillsätt florsocker och kakao lite i taget. Vispa samman ordentligt.

9. Tillred vaniljkräm enligt anvisningar på förpackningen.

10. Hacka bananerna i små bitar.

Spackel:

11. Vispa ner kakaon och sockret i grädden så att det precis blandar sig. Vispa sen upp.

Montering:

12. Bred på hälften av smörkrämsfyllning på första botten. Bred på vaniljkräm och strö över hackad banan på nästa. Bred slutligen på resten av smörkrämsfyllningen i sista lagret.

13. Spackla eller spritsa tårtan med gräddspacklet. Dekorera med tex hackad choklad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *