Hamburgerbröd

Ett enkelt recept på klassiska mjuka fluffiga hamburgerbröd. Perfekt att göra dubbel sats och ha i frysen. Så mycket godare och nyttigare än färdigköpta! Receptet kan användas till både fullstora bröd och minibröd till sliders. Samma recept funka lika bra till korvbröd!


Recept Hamburgerbröd, ca 12 normalstora eller 24 små

Ingredienser:

  • 1 påse torrjäst eller 50 g färsk jäst
  • 5 dl mjölk
  • 50 g margarin eller 0,5 dl flytande margarin 
  • 1 tsk salt
  • Ca 11 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Ev. Sesamfrön

Gör såhär:

1. Värm mjölken till ca 37 grader. 

2. Blanda i margarin (smält eller flytande) och salt.

3. Tillsätt vetemjölet, lite i taget.

4. Knåda degen i ca 10 minuter. 

5. Låt jäsa i ca 45 minuter.

6. Knåda och rulla ut till hamburgerbröd av önskad storlek. (Jag tycker bästa sättet att få runda bullar är att ta en bit deg och klämma fram en rund bulle mellan tumme och pekfinger) Låt jästa i ca 1 timme. (Värm under tiden ugnen till 225 grader)

7. Pensla med uppvispat ägg och strö eventuellt över sesamfrön.

8. Grädda i mitten av ugnen ca 5-10 minuter (beroende på storlek, se när de fått lagom färg), 225 grader.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *