Granola

Att göra egen granola är väldigt enkelt och det enda lite trixiga kan vara att få den jämnt rostad. Du kan variera granolan efter vad du tycker om och har hemma. Vill man ha granolan nyttigare kan man öka mängden honung och utesluta sirapen. Man kan egentligen söta den efter egen smak med vilket sötningsmedel man föredrar.
Recept Granola

Ingredienser:

  • 8 dl havregryn
  • 1-2 dl pumpakärnor
  • 1-2 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl russin (och/eller torkade tranbär, aprikoser i bitar)
  • 1-2 dl valfria grovt hackade nötter
  • 2 tsk kardemumma
  • 2 tsk kanel
  • 4 msk honung
  • 1 dl mörk sirap 
  • 1, 5 dl vatten
  • 4 msk matolja

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en långpanna. (Torkade russin, bär aprikoser kan manhåls att rosta med eller tillsätta efter).

3. Strö över kardemumma, kanel, honung, sirap, vatten och olja. Blanda väl.

4. Rosta i ugnen 175 grader i 25-30 minuter. OBS! Se till den hela tiden för den bränns väldigt lätt. Blanda runt granolan ungefär var 10:de minut. 

5. Låt svalna och fyll upp granolan i en fin burk! 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *