Minipavlovas – marängbakelser

Jättegoda marängbakelser som blir otroligt vackra dekorerade med färska bär och frukt!
Minipavlovas, ca 15 st

Ingredienser:

  • 6 äggvitor
  • 6 dl strösocker
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 msk maizena

Fyllning:

  • Vaniljkräm eller lemoncurd
  • Vispgrädde

Garnering:

  • Färsk frukt eller bär

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 150 grader

2. Vispa äggvitorna tills de blir till ett fast skum, det tar ca 5 minuter.

3. Tillsätt citronsaft och socker. Vispa ytterligare ca 5 minuter, tills marängen är glansig.

4. Rör tillsluter maizenan.

5. Fyll marängen i en spritspåse. 

6. Spritsa ut marängen på två bakplåtspapper. Spritsa maränger i rundlar ca 10 cm i diameter (eller valfri storlek). Spritsa så de får en yttre kant så de går att fylla när de är klara.

7. Grädda i ugnen 150 grader i ca 15 minuter. Sänk sedan värmen och grädda ytterligare i ca 30 minuter.

8. Låt svalna på galler.

9. Fyll med 1-2 msk vaniljkräm eller lemoncurd. Spritsa över vispad grädde och dekorera med färska bär eller frukt!

Pavlovas går utmärkt att frysa (utan fyllning). 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *