Aioli

Att göra egen aioli är absolut värt! Mycket godare och utan massa onödiga tillsatser. Aiolin håller sig ganska länge i kylskåp, minst ett par veckor.

Jättegott till fisk, skaldjur, grillat eller varför inte i en kycklingwrap.


Recept, Aioli

Ingredienser:

  • 2 äggulor
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap 
  • 3 dl rapsolja
  • 2-3 krossade vitlöksklyftor
  • Salt, peppar

Gör såhär:
1. Se till att alla ingredienser är rumstempererade för att minska risken att aiolin skär sig.

2. Blanda ihop äggulor, vinäger och senap.

3. Vispa blandningen med elvisp. Häll försiktigt ner oljan i blandningen, först droppvis sedan i en tunn stråle.

4. Rör ner den krossade vitlöken och smaka av med salt och peppar. Klar att servera!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *