Toscakaka i långpanna

Här kommer recept på en av mina favoriter bland mjuka kakor! En supergod mjuk kaka med en knäckig nötig topping. Snabbt och enkelt att göra till många i långpanna.  

Recept Toscakaka i långpanna

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 6 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Ev. 1 tsk mald kardemumma
  • 5 dl vetemjöl

Topping:

  • 150 g margarin
  • 3 dl flagad mandel eller hälften mandel och hälften hackade hasselnötter
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk

Gör såhär:

1. Smält smöret och låt svalna.

2. Vispa ägg och socker riktigt vitt och poröst.

3. I en annan skål: blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och ev kardemumma. Rör ner i äggsmeten.

4. Rör ned det smälta smöret.

5. Häll upp på en bakplåtsklädd långpanna (30×40 cm).

6. Grädda i ugnen ca 20 minuter.

7. Gör under tiden toppingen genom att blanda alla ingredienser i en kastrull och värm försiktigt tills allt smält samman. Låt ej koka!

8. Ta ut kakan och bred på toscatoppingen. Grädda i ytterligare ca 20 minuter eller tills kakan fått en gyllene färg.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *