Kyckling med ananas i sötsur sås

En god lättlagad kycklinggryta med mycket grönsaker och sötsur sås. Variera med de grönsaker du tycker om!  
Recept Kyckling i sötsur sås, ca 4 portioner

Ingredienser:

  •  3 stora kycklingbröstfilleer (ca 600 g)
  • 1 gul lök, i bitar
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 1/2 purjolök, skivad
  • 1 burk minimajs, delade i mindre bitar
  • 1 burk hela champinjoner
  • 1 morot, skalad och tunnt skivad
  • 1 liten burk ananasringar, i bitar
  • Olja till stekning
  • Salt och peppar
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 3-4 dl vatten
  • Spad från ananas
  • 1 dl sweet chili sås
  • Ev 3 msk chilisås
  • 3 msk soja
  • Ev 2 msk honung
  • Ca 3 msk maizena ljus redning

Gör såhär:

1. Strimla kycklingfilén i små bitar. Bryn i olja tills de börjar få färg. 

3. Tillsätt avrunnas hela champinjoner och låt steka med en stund. Salta och peppra. Lägg åt sidan på ett fat.

4. Lägg mer olja i pannan och stek grönsakerna (utom ananasen) snabbt på hög värme några minuter.

5. Tillsätt kycklingen och champinjonerna i pannan.

6. Strö över buljongtärningen.

7. Häll på ananasspadet, vattnet, sweet chili sås, chilisås, sojan och ev honungen.

8. Blanda ner redningen och låt puttra ihop några minuter till lagom konsistens. Tillsätt ananasen.

9. Servera med nykokt ris och eventuellt mer chilisås!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *