Kycklinggryta med kokosmjölk och grön curry

Här kommer recept på en supersnabb god vardagsrätt! En måltid kan knappast gå snabbare att tillaga. Smakar dessutom precis som på thairestaurang. Variera gärna med de grönsaker du tycker om och har hemma! 

Tips! Om du vill anpassa maten till små barn, lägg lite kyckling och grönsaker åt sidan innan kryddor och sås tillsätts! (Mina barn tycker varken om sås eller för mycket kryddor)   

Recept, Kyckling med kokosmjölk och grön curry, ca 6 portioner

Ingredienser:

  • Ca 600 g kycklingfilé, fint strimlad
  • Olja till stekning
  • Salt och peppar
  • 1 gul lök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 morötter, skalade och tunnt skivade
  • 1 burk minimajs, delade i mindre bitar
  • Ca 100 g Sockerärtor
  • 1 msk riven färsk ingefära eller ca 1,5 tsk torkad
  • 2-3 msk fisksås
  • 2-3 tsk grön currypasta
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1,5 dl vatten
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • Ev 1 dl salta jordnötter eller cashewnötter 

Gör såhär:

1. Förbered först kyckling och alla grönsaker. 

2. Bryn den strimlade kycklingfilén i en panna med lite olja tills den fått lite färg. Salta och peppra men försiktigt med saltet pga mycket salt i övriga ingredienser. (om den vätskar sig, häll av och spara, tillsätt senare med övrig vätska) Lägg den brynta kycklingen åt sidan.

3. Tillsätt mer olja i pannan och fräs grönsakerna på hög värme, ca 5 minuter.

4. Tillsätt vitlök, ingefära, grön currypasta och låt fräsa med några minuter.

5. Tillsätt den brynta kycklingen.

6. Tillsätt fisksås, buljong, kokosmjölk och vatten. Låt allt koka ihop ca 5 minuter. (Se till så buljongen blir ordentligt utblandad)

7. Strö ev över nötter.

8. Servera med ris eller nudlar!   

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *