Kryddiga marockanska potatisbullar ”Maakouda”

En vegetarisk favorit från det marockanska köket! Billig och riktigt god maträtt som kan ätas som de är eller ungefär som falafel i bröd.   

 Recept, Maakouda – Marockanska kryddiga potatisbullar, ca 20 st

  • 5-6 kokta potatisar, mjölig sor
  • 2 ägg
  • ca 1,5 dl vetemjöl
  • persilja, finhackad
  • ev. koriander, finhackad
  • ev. lite chili, finhackad utan kärnmor
  • ca 2 tsk spiskummin
  • ca 2 tsk paprikapulver
  • gurkmeja
  • salt

Gör såhär:

1. Mosa potatisarna väl.

2. Tillsätt ett av äggen och några matskedar vetemjöl. Rör runt tills allt blandats väl.

3. Tillsätt persilja, koriander, chili och kryddor. Smaka gärna av för att få tillräkligt med smak.

4. Fukta händerna lite och forma små runda bullar av smeten.

5. Rulla bullarna i mjöl och doppa sedan i uppvispat ägg och stek genast i olja.

6. Låt rinna av på hushållspapper.

7. Ätes varma eller kalla!

  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *