Qozi- lammlägg på irakiskt vis

Lammlägg som fått kokat riktigt länge så köttet blir otroligt mört och smakrikt. Receptet är tillagat och serverat på irakiskt vis. Ettlångkok som tar lite tid men annars är superenkelt att tillaga. Rätten går utmärkt att förbereda dagen innan! 

Ta gärna vara på buljongen från köttkoket och använd i tex bamye.    

Recept, lammlägg

Ingredienser:

  • Lammlägg 
  • 1 gul lök 
  • 3 lagerblad
  • 2 tsk sju kryddor
  • 1 tärning köttbuljong
  • 2 tsk salt
  • Vatten (så benen nästan täcks)
  • Ca 1/2 pkt passerade tomater
  • Buljong från köttkoket
  • Salt, sju kryddor

Gör såhär: 
1. Koka upp vattnet. Tillsätt kryddor, buljong och löken i bitar. 

2. Lägg i lammläggen. Låt koka under lock ca 1,5-2 h. Fyll ev på med mer vatten (kokat) om mycket vätska försvinner. Vänd kötten i grytan några gånger så alla delar blir kokta.

3. Ta upp köttet ut vätskan och lägg i en ugnsform. (Spara vätskan!)

4. Häll över passerade tomater. Häll över lite av buljongen från köttkoket. Strö över lite salt och sju kryddor.

5. Tillaga i ugnen 250 grader tills köttet fått färg, ca 15 minuter.

6. Servera med ris med minipasta och russin!

  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *