Vridna vitlöksbröd med basilikapesto och ost

Ett ljuvligt doftande vitlöksbröd fyllt med pesto och ost! Passar bra som tillbehör till soppor eller varför inte till helgfrukosten eller picknicken!   

 

Vridet vitlöksbröd med basilikapesto och ost, 2 bröd 

Ingredienser:

  • 1 pkt torrjäst eller 50 g vanlig jäst
  • 5 dl vatten, ljummet (ca 37 grader)
  • 1 tsk socker
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 dl matolja
  • Ca 12 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 3-4 klyftor vitlök, rivna
  • Ca 1,5 dl pesto (basilika)
  • 2 dl riven ost
  • Yogurt till pensling

Gör såhär:

1. Häll/smula jästen i en stor bakskål. Strö över socker och häll på ljummet vatten. Blanda tills jästen löst sig och låt stå 5 min.

2. Tillsätt salt, olja och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt 30 minuter.

3. Knåda degen på bakbord. Kavla ut en lång rektangel. Dela rektangeln i två delar på längden.

4. Sprid ut pesto, riven vitlök och ost i mitten på varje bit. Vik ihop. Tryck ihop kanterna lite och vrid sen runt degen så de formas till vridna baguetter.

5. Låt jäsa ca 30 minuter. Pensla med yoghurt och grädda i 225 grader i 15-20 minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *