Ajvarkyckling

Ajvarkyckling är en riktigt bra vardagsrätt! Så snabbt och enkelt och omtyckt av alla-stora som små. Jag brukar göra det här receptet i två olika varianter – med kyckling skuren i större bitar till ris och kycklingen fint tärnad till pasta!

  

 
Recept, Ajvarkyckling, ca 4 portioner

Ingredienser:

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt, peppar
  • 1,5 dl ajvar 
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl créme fraiche
  • 1-2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1-2 dl riven ost
  • Smör eller olja till stekning

Gör såhär:

1. Tvätta, putsa och dela kycklingfiléerna (i mindre bitar eller små tärningar)

2. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Salta och peppra.

3. Blanda ihop grädde, créme fraiche, ajvar och riven vitlök. Häll över kycklingen i formen.

4. Tillaga i ugnen 200 grader i ca 30 minuter.

5. Strö över osten och grädda ytterligare 20 minuter. 

6. Servera tex med ris eller pasta!

  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *