Tekakor

Ett enkelt och gott frukostbröd! Vill man ha det grövre kan man byta ut lite av mjölet till ett grovt rågmjöl.

  

Recept tekakor, 20 st

Ingredienser:

  • 1 påse torrjäst
  • 100 gram margarin
  • 5 dl mjölk
  • 2,5 dl havregryn
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl sirap eller socker
  • 8-10 dl vetemjöl

Gör såhär:

1. Smält margarinet. Häll på mjölken i kastrullen och värm till 37 grader.

2. Mät upp havregryn i en stor bunke. Häll över den ljumma degvätskan och rör i torrjästen.

3. Tillsätt sirap, salt och vetemjölet lite i taget. Spara lite mjöl till bakbordet.

4. Blanda allt till en smidig deg.

5. Låt jäsa ca 30 minuter.

6. Knåda degen på mjölat bakbord. Kavla ut och ta ut runda kakor mha tex ett glas.

7. Lägg tekakorna på en plåt, nagga dem med en gaffel och låt jäsa under bakduk ca 30 min.

8. Grädda i ugnen 225 grader i ca 10 minuter.

   
  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *