Irakiska kardemummakakor, ”Shakarlama” 

Irakiska traditionella kakor som är riktigt spröda med en god smak av kardemumma.
  
Irakiska kardemummakakor, ”Shakar lama”, 50 st

Ingredienser:

  • 400 g smör, rumstemperatur
  • 1 ägg
  • 2 dl socker
  • 7 dl mjöl
  • 1 msk kardemummakärnor, fint mortlade
  • Ca 1 dl mandel, skållad

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader. 

2. Rör samman smör och socker.

3. Vispa ner ägget.

4. Tillsätt mjöl och kardemumma och arbeta till en smidig deg.

5. Dela degen i 5 bitar och dela sen varje bit i 10 bitar. Rulla till runda kakor. Tryck ner en mandel i varje kaka.

6. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. 

7. Avnjut med en kopp kardemummate!

Kakorna går utmärkt att frysa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *