Zaalouk- marockansk aubergineröra


Zaalouk är en av mina favoriter i det marockanska köket. Oftast serveras den som en förrätt, att äta med bröd innan huvudrätten.

Riktigt god blir den om den tillagas med en riktigt smakrik olivolja och goda oliver och serveras med färskt bröd!

image

Recept zaalouk – marockansk aubergineröra

Ingredienser:

  • 2 stor aubergine
  • Ev. 1 grön paprika
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1,5 tsk spiskummin
  • Salt
  • Ev chilipulver
  • 1/2 dl olivolja
  • 1,5 dl vatten
  • Ev. Gröna kärnfria oliver

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Dela auberginen och paprikan på mitten. Ta ut kärnhuset ur paprikan.
3. Grilla aubergine och paprika i ugnen i ca 15 minuter.
4. Under tiden: hacka tomaterna, riv vitlöksklyftorna.
5. Gröp ur auberginen, skala paprikan. Hacka både fint.
6. Blanda alla ingredienser utom oliverna i en kastrull. Låt småputtra i ca 15 minuter.
7. Rör om då och då och mosa ev ihop grönsakerna med tex en potatisstöt eller gaffel. Tillsätt ev mer vatten om det behövs.
8. Servera med bröd!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *