Saftig rostbiff med smak av chili och vitlök

Att göra en riktigt saftig och smakrik rostbiff  hemma är ganska enkelt. Nyckeln är att använda köttermometer för att köttet ska få rätt temperatur och bli sådär lagom rosa, saftigt och mört!

image

Recept, vitlöks- och chilimarinerad rostbiff

Ingredienser:

  • 1,5 kg Rostbiff
  • 3-4 vitlöksklyftor, rivna
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 2 tsk grovmalen svartpeppar eller chiliflingor
  • Ev. 3 tsk örtkrydda (typ franska örter)
  • 1 köttbuljongtärningar, smulad
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl olivolja

Gör såhär:
1. Blanda vitlök, olivolja, lite spiskummin, salt, svartpeppar/chiliflingor, ev örtkrydda och buljongtärning. Gnid in köttet och marinera i minst 1 h.
2. Sen stek på hög värme i stekpanna på alla sidor tills köttet fått stekyta.
3. Tillaga i ugnen 150 grader tills innertemperaturen är 58 grader. (Använd köttermometer)
4. Ta ut och låt vila under folie i ca 15 minuter.
5. Skär upp så tunt som möjligt. Häll över köttspadet från ugnsformen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *