Ris med dill och bondbönor, Timmen bagille

image image

Recept Timmen bagille (Ris med bondbönor)

Ingredienser:

  • 1 gul lök, hackad
  • 400 gram bondbönor
  • Ca 1 dl torkad dill
  • 5 dl okokt blötlagt basmatiris (gärna amiri)
  • 1 tsk sju kryddor
  • 1 tsk salt
  • Ca 1/2 dl olja
  • Ev lite olivolja

Gör såhär:
1. Blötlägg riset i minst 30 minuter.
2. Bryn den hackade löken i olja i en stor kastrull.
3. Tillsätt bondbönor, salt, sju kryddor och dill, låt steka med i ca 5 minuter.
4. Tvätta riset noga, tills sköljvattnet är klart.
5. I en annan kastrull: Koka riset i saltat vatten, i ca 10 minuter. (Riset ska bara bli halvkokt). Skölj riset i kallt vatten och häll av vätskan.
6. Häll bönblandningen över riset och blanda.
7. Tillsätt ca 1/2 dl vatten och ev lite olivolja över riset.
8. Hetta upp kastrullen på hög värme och stäng av efter ca 5 minuter. Låt riset stå i ca 20-30 minuter för att ångkokas klart i de stängda kastrullen.
9. Servera riset toppat med finfördelad kycklingkött, annat kött eller stekt lax.

image

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *