Piroger med köttfärs eller ost- och myntafyllning

image

Recept Piroger ca 40 st små

Ingredienser:

Deg

  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 pkt Torrjäst
  • 1 tsk strösocker
  • 1/2 dl matolja
  • 1 tsk salt
  • Ca 13 dl vetemjöl

Fyllning 1

  • 300 g köttfärs
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt
  • Svartpeppar, mald
  • Olja till stekning
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • Sesamfrön till dekoration

Fyllning 2

  • 200 g riven ost
  • 100 g vitost/salladsost/ feta ost
  • 1/2 dl hackad persilja
  • Torkad mald mynt
  • Extra riven ost till dekoration

Till pensling

  • 1 ägg, uppvispat

Gör såhär:

1. Blanda ljummet vatten med torrjäst och socker. Låt stå 5 minuter.
2. Tillsätt olja, salt och vetemjöl. Arbeta till en smidig deg.
3. Låt jäsa ca 30 minuter.
4. Gör under tiden fyllningarna:
5. fyllning 1: stek köttfärsen tillsammans med de hackade lökarna. Tillsätt kryddor mot slutet av stektiden och när färsen stekt färdigt rör tillslut i den hackade persiljan. Fyllning 2: finfördela den vita osten, blanda med övriga ingredienser.
6. Dela degen i två delar. Kavla ut till ca 0,5 cm. Ta ut rundlar ca 4 cm i diameter (eller den storlek du önskar på pirogerna).
7. Fyll varje rundel med 2 msk fyllning och förslut.
8. Pensla med uppvispat ägg o strö ev över lite sesamfrön eller riven ost.
9. Tillaga i ugnen 200 grader till de fått lagom färg, ca 10-15 minuter.
10. Servera med sallad eller som plockrätt på en buffé!

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *