Knafe-arabisk kaka

 

image image

Recept Knafe

Ingredienser:

  • 1 pkt knafedeg (500 g,tinad om du använder fryst)
  • 200 g smör

Sirap

  • 4 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 2 msk apelsinblomsvatten eller rosenvatten
  • Ev pressad citron efter smak

Fyllning

  • 3 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • Ca 3 msk majsstärkelse
  • 1 pkt färskost typ Philadephia
  • 1 kula mozzarella

Dekoration

  • Hackade pistagenötter eller valnötter

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Börja med sirapen: blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp tills allt socker löst sig. Ställ att svalna medan kakan tillagas.
3. Lägg knafedegen i en skål. Man kan ev klippa eller skära degen i mindre bitar.
4. Smält smöret och häll det jämt över degen. Arbeta in smöret jämt i degen.
5. Sprid hälften av degen på botten av en plåt. Grädda i ugnen tills den får en gyllenbrun färg ca 10 minuter.
6. Förbered under tiden fyllningen: blanda mjölk, grädde och majsstärkelse i en kastrull. Koka upp under vispning.
7. När blandningen tjocknat till en kräm rör i färskost och blomvatten.
8. Bred ut fyllningen på den förgräddade knafen.
9. Dela mozzarellan i små bitar och sprid ut över fyllningen.
10. Täck med andra hälften av knafedegen.
11. Grädda i ugnen ca 10-15 minuter eller tills knafen fått lagom färg.
12. Häll över sirapen direkt då knafen kommer ut ur ugnen. Strö över hackade nötter och servera!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *