Godaste tacopajen

Här kommer ett favoritrecept på tacopaj! Den kan även göras vegetarisk genom att köttfärsen bytts ut på quorngryta.

Omåttligt populär hos både stora och små!

image image

Recept, Tacopaj

Ingredienser:

Pajdegen

  • 100 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk salt

Fyllning

  • 500 g nötfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 1/2 dl vatten
  • 1 gul lök, hackad
  • 1-2 tomater i bitar
  • Ev röd paprika i bitar
  • Ev majs
  • 1 burk tacosås
  • 1 liten burk créme fraîche
  • 100 g riven ost

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Börja med pajdegen: blanda snabbt ihop alla ingredienser till degen. (Låt ev degen vila i kylskåp ca 20 minuter.)
3. Klä en pajform med pajdegen och förgrädda pajskalet i 225 grader i ca 10 minuter eller tills den fått lagom färg.
4. Gör under tiden fyllningen: Bryn köttfärsen och den hackade löken.
5. Tillsätt tacokrydda och 1/2 dl vatten.
6. Tillsätt ev övriga grönsaker och låt steka med en kort stund.
7. Lägg färsfyllningen i det förgräddade pajskalet. Klicka ut tacosås och créme fraiche över pajen och toppa med den rivna osten.
8. Tillaga i ugnen 225 grader i 20 minuter. (Om pajen får för mycket färg täck med ugnsfolie)
9. Servera med en god sallad och gräddfil eller créme fraîche!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *