Beghrir- marockanska pannkakor

Beghrir är mina absoluta favoriter bland alla världens pannkakor och crepes! Mannagrynen gör dem mjuka och porösa, serverade med flytande honung blir de oslagbart goda!
Beghrir kan ätas till frukost eller varför inte till som eftermiddagsfika till en kopp marockanskt myntate.

(Måttet som anges i receptet ”glas” kan eg vara i stort sett vilket normalstort glas som helst, det jag använder är ca 2,5 dl i volym)

image image

Recept Beghrir – marockanska crepes, ca 15 st

Ingredienser:

  • 1/2 glas vetemjöl
  • 1 glas malda mannagryn
  • 1 tsk torrjäst
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 glas ljummet vatten

1. Blanda alla torra ingredienser.
2. Tillsätt vattnet och vispa till en jämn smet. Täck över med plastfolie och låt jäsa ca 30 minuter.
3. Hetta upp en teflonpanna (eller två om du vill att stekningen ska gå fortare).
4. Använd soppslev och häll försiktigt i lagom mycket smet i pannan. Låt smeten fördela dig själv och stek tills många små hål uppstått och ytan blivit torr. (Stek bara på ena sidan)
5. Lägg upp pannkakorna mellan två kökshandduk medan du steker färdigt resten.
6. Servera varma med honung och smält smör!

Tips! Om det inte bildas tillfälligt mycket bubblor i pannkakorna kan det bero på att smeten är för tjock eller inte har jäst tillräckligt- testa att tillsätta lite mer vatten eller låt jäsa lite till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *